Rólam

Egy véletlennek köszönhetően kiderült a munkahelyemen, hogy a szomszéd szobában ülő lány a rokonom. Dédnagymamáink testvérek voltak, a borítóképemen is ők vannak kalapban. Dédnagypapám, aki a poroltót feltalálta, ő „buktatott” le minket.

Ez a találkozás döbbentett rá, hogy mennyi mindent nem tudok még a múltamról és a felmenőimről. Sokat beszélgettem a családtagjaimmal, így még közelebb kerültem hozzájuk, megértettem őket és magamat is. Az meg külön szerencse, hogy újabb rokonokra bukkantam. Megváltozott a világról alkotott képem, már nem a történelem órákon elhangzottak szerint képzelem el a múltat, hanem a saját családtörténetemen keresztül.

Így indultam el egy új úton, ahova magammal vittem mindazt, amit a felmenőim örökül hagytak nekem. Kommunikációs karrierem kiegészült a családfakutatás szenvedélyével. Először a kíváncsiság vezetett, majd ahogy egyre jobban beleástam magam a saját családtörténetembe, rájöttem, hogy másoknak is szeretném visszaadni azt, amit az idő és a történelem elvett tőlük. A múltjukat. Ha ránézek egy családfára látom, hogy milyen hatalmas erő rejlik a családok fennmaradásában és hogy ebből a jelenben milyen sokat tudunk meríteni.

Akár a kíváncsiság vezérel, akár úgy érzed, hogy a segítségemmel felejthetetlen ajándékot szeretnél adni, fordulj hozzám bizalommal. Néhány rendelkezésre álló adat (nagyszülők/dédnagyszülők születési dátumai, helyszínek, nevek…) már elegendő lehet ahhoz, hogy a kutatási folyamatot megkezdjem. Felhasználom az online felületeket, a levéltárak adta lehetőségeket, de elmegyek temetőkbe, egyéb fontosnak vélt helyszínre is.